دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 120 KB
تعداد صفحات : 112
بازدیدها : 837
برچسبها : بهداشت روان اضطراب دانلود تحقیق
مبلغ : 8500 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی روانشناسی بالینی با عنوان تحقیق بررسی رابطه اضطراب و بهداشت روانی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل
مقدمه
بهداشت روان یک زمینه تخصصی در محدوده ی روان پزشکی است و هدف آن ایجاد سلامت روانی به وسیله پیشگیری از ابتلاء به بیماری روانی، کنترل عوامل موثر در بروز بیماری های روانی، تشخیص زودرس بیماری های روانی، پیشگیری از عوامل ناشی از برگشت بیماری های روانی و ایجاد محیط سالم برای برقراری روابط صحیح انسانی است برای بهزیستی، رفاه اجتماعی و سازش منطقی با پیامدهای زندگی.
بهداشت روانی، روان پزشکی پیش گیر، بهداشت روانی اجتماعی و یا روان پزشکی اجتماعی به کلیه روشهایی اطلاق می شود که برای جلوگیری از ابتلاء به درمان بیماری های روانی و توان بخشی بیماری های روانی به کار می رود.
اضطراب عبارت است از یک احساس منتشر ناخوشایند و مهم و دلواپسی با منشا ناشناخته که به فرد دست می دهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی است. وقوع مجدد موقعیت هایی که قبلا استرس زا بوده اند یا طی آنها به فرد آسیب رسیده است باعث اضطراب در افراد می شود همه انسانها در زندگی دچار اضطراب می شوند. ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکل ساز است. تحقیقات و بررسی ها نشان می دهند که اضطراب در خانم ها ، طبقات کم درآمد و افراد میانسال و سال خورده بیشتر دیده می شود.
بخشهایی از متن پایان نامه
تعریف سازمان بهداشت جهانی از بهداشت روانی عبارت است از قابلیت ارتباط نمودن و هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی بطور منطقی، عادلانه و مناسب.
بهداشت روان هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روش های صحیح روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری نموده و راه حل های مطلوب تری را برای حل مشکلاتشان انتخاب نمایند. کارل منجر نیز سلامت روان را سازش فرد با جهان اطرافبا حداکثر امکان بطوریکه موجب شادی و برداشت مفید و موثر شود تعریف می نماید.
برای داشتن بهداشت روانی خوب شرایطی وجود دارد که عبارت است از روبرو شدن با واقعیت، سازگار شدن با تغییرات، گنجایش داشتن برای اضطرابها، کم توقع بودن، احترام قائل شدن برای دیگران و دشمنی نکردن با آنان و کمک رساندن به مردم و شکوفایی استعدادها.
در این پایان نامه منظور از سلامت روان نمره ای استکه فرد در آزمون سلامت روانی کسب می کند این نمره شاخص کمی برای اندازه گیری سلامت روان می باشد نمره ای که فرد در این مقیاس می گیرد بیانگر میزان بهره مندی او از سلامت روان می باشد
سازمان بهداشت جهانی سلامت را اینگونه تعریف کرده است سلامت نه فقط به معنای نبود بیماری است بلکه عبارتست از برخوردار بودن از سلامت تن و روان و رفاه اجتماعی نیز می باشد از این رو بهداشت روان و یا به عبارت دیگر حفظ و ارتقا سلامت روان، بخشی از بهداشت عمومی بوده و در برگیرنده اقدامات زیر است
1)شناسایی و تشخیص زودرس اختلالات روانی و درمان به جا و به موقع این گونه اختلالات.
2)پیگیری و به کار بستن تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از بروز عوارض و عواقب فردی و اجتماعی بیماریها و بالا بردن سطح کارائی بیماران و تثبیت وضع سلامت آنان با بکارگیری موارد چهارگانه مذکور :
الف) مراقبت های خارج از بیمارستانی، توان بخشی کاریابی و غیره.
ب) آماده سازی جامعه برای داشتن برخوردی صحیح با بیماران روانی و مراقبت از آنان در خانه و در محل کار و خدمت.
ج) پیشگیری از وقوع و بروز اختلالات روانی از طریق پیشگیری و درمان بموقع بیماریهای جسمی و خصوصا پیشگیری از بیماری های عفونی و انگلی و حوادث و اصلاح روش زندگی ، ارتقاء سطح آگاهی مردم نسبت به عوامل بیماریزا به ویژه نسبت به عوامل تنش زا.
د) ارتقاء سطح بهداشت روانی از طریق ارتقاء سطح بهداشت عمومی و سالم سازی محیط زیست و همچنین به کارگیری تعالیم دینی و مذهبی در زندگی روزمره با آمیخته ای از برخی از اصول روانشناسی تربیتی مناسب و تناسب با فرهنگ مستقر است (عامه و ارزشهای ملی و مذهبی بخصوص در امر آموزش و پرورش کودکان، نوجوانان و جوانان) مشکلات رو به افزایش ناشی از اوضاع نابسامان اجتماعی، اقتصادی، سیاسی جهان، از قبیل ازدحام جمعیت در شهرهای بزرگ، آلودگی محیط زیست، مشکل مسکن، بیکاری، تورم و تهاجم فرهنگی و ... از یک سو بالا رفتن میانگین سن از سوی دیگر سبب شده است تا افراد بیشتری در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی قرار گیرند و به تعداد مبتلایان بطور کامل یا نسبی، به نحو چشمگیری افزوده شود. چنانچه طبق تخمین سازمان بهداشت جهانی در دنیای امروز از هر چهار نفر یا به عبارتی 25 درصد جمعیت جهان از یکی از انواع اختلالات روانی، رفتاری و عصبی رنج می برند. اعتیاد به الکل و مواد مخدر و اعتیاد به سایر مواد که خود بخش بزرگی از ابتلائات بشری را تشکیل می دهند در رقم مزبور منظور نشده است
اضطراب جز هیجانهایی است که بیش از همه مورد مطالعه قرار گرفته است و نظریه های زیادی در مورد آن مطرح شده است در این میان نظریه های کر بر پایه موارد بالینی مطرح شده اند جایگاه خاصی دارند. اضطراب یک هیجان شامل درماندگی است که منبع مشخص تعریف شده ای برای آن وجود ندارد.
در اغلب نظریه ها مطالبی که در مورد انسان مطرح شده بر پایه مطالعات حیوانی از تجارب آزمایشگاهی به ویژه آنهایی که بر پایه نور و فیزیولوژی است به دست آمده است....
فهرست مطالب
مقدمه
بیان مسئله
اهداف پژوهش
اهداف جزئی
فرضیه های پژوهش
اهمیت و ضرورت تحقیق
تعاریف عملیاتی متغییرها
(سلامت روان) بهداشت روانی
دانشجویان
مقدمه
تعریف ابعاد و اهمیت بهداشت روانی
مفهوم سلامت روانی از دیدگاه نظریه های مختلف
تاریخچه
اهداف بهداشت روانی
استرس و بهداشت روانی
تعریف استرس
اثرات جسمانی فشار روانی
استرس شغلی
اصول تکاملی بهداشت روانی در مکتب اسلام
زاهنمای کلی در مورد طبقه بندی اصول رشد
به خود ایمان و اعتقاد داشتن
تعریف اضطراب
تعریف عملیات اضطراب
اضطراب را می توان به درجاتی تقسیم کرد
تفکیک ترس از اضطراب
علائم اضطراب
علل اضطراب
انواع اضطراب
فوبی
فوبی خاص
فوبی اجتماعی
اختلال وسواسی جبری
اختلال استرس پس از سانحه
اختلال اضطراب منتشر GAD
نظریه های اضطراب
نظریه زیست شناختی
درمان های دارویی
بنزودیازپین ها
بوسپیرون
نظریه شناختی
نظریه رفتاری
نظریه روانکاوی
کنارآمدن با اضطراب
رفتار درمانی
حساسیت زدایی منظم
جرات آموزی
درمان شناختی رفتاری
درمان منطقی هیجانی
تحقیقات انجام شده در خارج از کشور سلامت روان
تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از کشور در مورد اضطراب
روش تحقیق
جامعه آماری
روش نمونه گیری
حجم نمونه
نحوه جمع آوری داده ها
آزمون اضطراب بک
پرسشنامه سلامت عمومی
آمار توصیفی
آمار استنباطی
نتیجه گیری
محدودیت پژوهشی
پیشنهادات
منابع و ماخذ
خرید و دانلود آنی فایل