دسته : تاریخ
فرمت فایل : word
حجم فایل : 147 KB
تعداد صفحات : 51
بازدیدها : 292
برچسبها : ابن خلدون
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلتحقیق دانلودی ابن خلدون
در این تحقیق به بررسی دیدگاه علامه ی مغرب عبدالرحمن بن محمد معروف به ابن خلدون می پردازیم. او در سال 732 هجری در تونس متولد گردید و در سال 808 هجری از دنیا رفت. جدش خالد بن عثمان بود و به رسم متداول احترام در مغرب، با افزودن واو و نون به آخر اسم به ابن خلدون مشهور گردید.
در کودکی قرآن را در نزد پدرش که اولین معلم او بود، آموخت. ضمن آنکه در محضر برخی از دانشمندان آن دوران تلمذ نمود که به نام ایشان و مهم ترین کتاب های فرا گرفته در محضرشان اشاره کرده است، اما به سبب هجرت دانشمندان و ادباء از تونس به جهت انتشار وبا در سال 750 هجری به شکلی زود هنگام در هجده سالگی از تحصیل باز ماند. از این رو به کارهای عمومی و سیاست در کنار استمرار بر مطالعه، نگارش و آموزش پرداخت. اولین کار او سمت کتابت العلامه یا دیوان رسائل در تونس بود. سپس عهده دار مناصب گوناگونی در مناطق مختلفی شد و در کوران دسیسه هایی قرار گرفت که گاه خود نیز در آنها مشارکت می نمود. ...
نام وی عبدالرحمن بن محمد بن خلدون الحضرمی از خاندانی ریشه دار و قدیمی در اندلس بود. نسب او به خالد ( خلدون ) بن عثماناولین شخصی از این خاندان که وارد اندلس گردیدباز می گردد و ابن حزم نسب این خانواده را به یکی از صحابه بنام وائل بن حجر باز گردانده است.
ابن خلدون در شهر تونس در اوّل ماه رمضان سال 732 هجری قمری متولد گردید. پیش تر، با سیطره ی مسیحی ها بر اندلس، خاندان بنی خلدون همراه با (خاندان) حفصی ها از آنجا به تونس مهاجرت نموده بودند. وی قرآن و تجوید را از الوادی آشی و ابن عبدالسلام و دیگران و قراءات را از محمد بن سعد بن براده آموخت و در ادامه علوم عربی را از پدر و ابی عبدالله الحصائری و فقه را از محمد بن عبدالله الحیانی و محمد بن عبدالسلام فرا گرفت. سپس به آموختن منطق، علوم طبیعی و ریاضیات روی آورد و در سن هجده سالگی به دلیل شیوع وبا و مهاجرت اکثر دانشمندان به مغرب اقصی در تونس از آموزش باز ماند.
او پس از بازماندن از تحصیل، زندگی خود را با شغل ناچیز کاتب در دیوان وزیر دولت حفصی پی گرفت. پس از آن به سبب وجود دانشمندان به مغرب اقصی مراجعت نمود و او که در سودای تصاحب منصبی عالی بود، عضو مجلس علمی سلطان ابی عنان و کاتب سلطان و از مقربین درگاه وی گردید. در این دوران وارد فعالیت سیاسی و تحولات شد و چنانکه نظریه ی او در زمینه ی عصبیت که بعدها در مقدّمه نگاشت لازم می داشت، درصدد همراهی با عصبیت نیرومند بر آمد. او آرزوهای بلندی در سر می پرورانید و از نزدیک شاهد دسیسه های پشت پرده کاخ های سلاطین می بود و در آن به جهت تحقق اهدافش شرکت می جست ابن خلدون همچنان میان دولت ها در حرکت و جا به جایی بود تا آنکه به سمت رئیس الوزرایی امیر بجایه (در سال 766 هجری) رسید. ...
از سایر مطالب مهم موجود در تحقیق حاضر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ابن خلدون و قوانین اندیشه
محور نظریه ی ابن خلدون چیست؟
نظریه ی ابن خلدون و منطق
ابن خلدون و چرخه ی اجتماعی
ابن خلدون و اصل درجه بندی
ابن خلدون و تفسیر تاریخ
ابن خلدون پیشاهنگ تفسیر تاریخ
نظریه ی اسلامی ابن خلدون در حرکت تمدن
اندیشه ی سیاسی ابن خلدون
ارکان فلسفه ی ابن خلدون
ابن خلدون و منطق ارسطویی
ابن خلدون و مبدأ عقلانیت
ماده در نزد ابن خلدون
خرید و دانلود آنی فایل