دسته : مدیریت
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 2546 KB
تعداد صفحات : 234
بازدیدها : 150
برچسبها : بازرگاني بين الملل نظریات بازرگانی بین الملل
مبلغ : 7500 تومان
خرید این فایلفهرست سر فصل مطالب فصول :
فصل اول : دیدگاها و نظریات بازرگانی بین الملل
فصل دوم : جنبه های سیاسی و نقش دولتها در تجارت بین الملل
فصل سوم : پیدایش تشکل های اقتصادی در جهان
فصل چهارم : استراتژیهای بازرگانی در عرصه جهانی
فصل پنجم : مدیریت تولید و عملیات در قلمرو جهانی
فصل ششم : نظام پولی و مالی بین الملل
فصل هفتم : بازار ارز و عملیات ارزی
فصل هشتم : تراز پرداخت های خارجی
فصل نهم : ورود موسسات بازرگانی به بازارهای جهانی
********************************
این پاورپوینت مرتبط با رشته مدیریت بازرگانی و دروس و رشته های مربوطه می باشد که همراه با 14 سری سوالات پیام نور بصورت فایل pdf از سال 89 تا 95 ( ترم اول ، دوم ، تابستان ) تهیه گردیده است. در زیر به بخشهایی از متن این پاورپوینت اشاره می شود.
مقدمه
با توجه به پیشرفت فنی و اقتصادی بویژه توسعه روزافزون ارتباطات همواره بر حجم مبادلات جهانی افزوده شده و تجارت بین المللی مدرنتر از گذشته ادامه یافت.
همراه با پیشرفت علم اقتصاد مباحث تجارت بین الملل نیز تکامل یافته و در متون دانشگاهی جایگاه مهمی یافته است.
از دیدگاه طرفداران تجارت بین المللی گسترش مبادلات خارجی یک راهبرد توسعه اقتصادی محسوب می شود که در ادبیات بازرگانی بین المللی این رویکرد را سیاست برون گرا یا گسترش صادراتی نامیده اند.
بنیانگذار مکتب اقتصاد کلاسیک یعنی آدام اسمیت نیز مبادلات تجاری بین ملت ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با مطرح نمودن نظریه برتری مطلق و تقسیم کار بین المللی به کشورها توصیه نموده است . دیوید ریکاردو هم که از شاگردان همین مکتب بشمار می آید با انجام مطالعات ارزنده خود نظریه برتری نسبی را ارایه کرد که نسبت به تئوری اسمیت فراگیرتر بوده است.
نظریه وفور عوامل تولید بوسیله هکتچرو اهلین ارائه گردید. پژوهشهای این دو اقتصادان نشان داد که هنگامی که عوامل اولیه تولید یک کالا در یک کشور فراوان باشد کشور مذکور در تولید این کالا از مزیت برخوردار میگردد . این تئوری هم بعدها با انجام تحقیقات لئونتیف کامل تر شد. در دهه 1960 ریماندورنون تئوری سیکل عمر کالا یا گردش تکنولوژی در جهان را مطرح نمود.
...
جهانی شدن یعنی گرایش یا جهت گرایی به سوی یک اقتصاد جهانی یکپارچه که وابستگی درونی آن بیش از گذشته باشد و شامل دو عنصر جهانی شدن بازارها و جهانی شدن تولید می باشد.
1. جهانی شدن بازارها : یعنی بازارهای ملی و بازارهای سنتی و تاریخی بصورت یک بازار جهانی درآیند.
2. جهانی شدن تولید : گرایش شرکت ها به تامین کالاها و خدمات از مناطق مختلف جهان برای بهره مندشدن از مزیت تفاوت های ملی در رابطه با هزینه و کیفیت عوامل تولید.
هنگامی که یک شرکت از یک توانایی اساسی برخوردار است که رقبای آن در بازار کشورهای خارجی از آن بی بهره اند و در اخل هم برای کاهش هزینه و واکنش نسبت به بازار تحت فشار نیست ، ممکن است ترجیح دهد استراتژی بین المللی را انتخاب نماید.
شرکت هایی که استراتژی چند ملیتی را دنبال می کنند می کوشند تا پاسخ گویی نسبت به بازارهای محلی را به حداکثر برسانند. یکی از خصوصیات این شرکت ها اینست که هم کالا و هم استراتژی بازاریابی خو را برای انطباق با شرایط محلی در هر کشوری با نیازهای مشتریان سازگار می نمایند.
...
شرکت هایی که در اندیشه ورود به بازارهای خارجی هستند با سه تصمیم گیری اساسی روبرو می گردند :
1- به کدام بازارها وارد شوند.
2- در چه زمانی وارد شوند.
3- در چه مقیاس یا اندازه ای وارد بازار خارجی گردند.
کدام بازارهای خارجی
برای پی بردن به میزان جذابیت یک بازار خارجی باید منافع با هزینه ها و ریسک های مورد انتظار ورود به آن بازار را در کنار یکدیگر مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم. در زمینه منافع یا سودآوری انجام فعالیت در یک بازار خارجی عوامل زیر نقش اساسی را ایفا می کنند : 1- اندازه بازار2- قدرت خرید افراد جامعه
شرکت هایی که پیش از ورود سایر شرکت ها وارد یک بازار خارجی شود می تواند از مزیت های ورود زود هنگام بهره مند گردد.
وارد شدن قبل از سایر شرکت ها به بازار خارجی معایبی هم دارد که می توان بصورت زیر بیان کرد.
شرکتی که زودتر از سایرین وارد بازار خارجی (ورود به بازارهای بین المللی) می گردد مجبور به تحمل هزینه هایی است که بعلت پیش قدم بودن در بازار باید بپردازد.
یکی از این هزینه ها مربوط به اشتباهاتی است که معمولاً شرکت های پیشتاز در یک محیط جدید بازرگانی ممکن است مرتکب شوند. هزینه های پیشتاز بودن همچنین شامل مخارجی است که برای طراحی و تولید و توسعه کالاهای جدید و ارایه آن ها در بازار خارجی انجام می گیرد.
...
خرید و دانلود آنی فایل